Die Verdammte Spielerei

In 2006 ontstaan aan het conservatorium van Gent als experiment voor op de Gentse Feesten. Een straatfanfare die een loopje neemt met de klassieke fanfares die ons land rijk is, bestaande uit een saxofoonkwartet en een percussionist, Stefaan loopt vooraan als tamboer majoor.
In de beginjaren speelde de spielerei vooral op kleinere festivals en feesten, later onder de impuls van Fabien Audooren opende zich de poort naar de echte straattheaterfestivals.
Inmiddels niet meer weg te denken uit de Gentse Feesten en al jaren van de partij onder de Duvel Delta tent vlak voor het Gentse Stadhuis.
Ze speelden inmiddels over heel Europa en bij uitzondering zelfs in Korea in 2019. (Londen, Lienz, Frankfurt, Seoul, … )

Na het straatgedeelte ontstond de droom ook in zalen te gaan spelen en daaruit stroomde de eerste worp ‘Een dag met Stefaan’ een voorstelling die speelde in het seizoen 2015 tot 2017.
Daarna volgde ‘Nachtvorst’ en nu werkt de spielerei voor de komende seizoenen aan ‘Seniorie de Spielerei’.

Om het tienjarige bestaan van die verdammte spielerei te vieren ontsproten er twee nieuwe concepten het groots opgezette ‘De langste fanfare’ opende in 2016 de Gentse Feesten en speelde daarna nog op talloze andere grote festivals, als grote parade door de steden , het vormde een samenwerking met de locale amateurgezelschappen alsook de solo muzikant thuis. Iedereen kreeg de kans om via een online platform de muziek in te studeren om dan met meer dan 500 mensen samen te spelen en door de stad te trekken als blazer, slagwerker, majorette,… noem maar op.